DIO'30 B2 kampioen. Foto: Astrid van Kerkhof.
DIO'30 B2 kampioen. Foto: Astrid van Kerkhof. Foto: Astrid van Kerkhof

Winterkampioenen

MAAS EN WAAL - De eerste competitiehelft loopt ten einde en het zal de meeste mensen niet ontgaan zijn dat Maas en Waal weer een aantal kampioenen rijker is. Bij veel clubs werden de teams op eigen wijze gehuldigd, de een met een bosje bloemen, de ander met een rondrit door het dorp.

DIO'30 JO17-2
Na een uiterst spannende voetbalwedstrijd bij DFS in Opheusden is de B2 (JO-17) van DIO'30 winterkampioen geworden. De jongens van trainers Dani Elbers en Roy Kesseleer gingen vorige week zaterdag uiterst gespannen de touringcar in om in Opheusden minimaal één puntje te behalen voor hun beoogde kampioenschap. In een spannende wedstrijd bleef het bijzonder lang 0-0, maar enkele minuten voor het eindsignaal scoorde Nick Zegveld op prachtige wijze het verlossende doelpunt. De B2, een bijzonder hecht voetbalteam, eindigde met 30 punten bovenaan. Het feest begon met champagne in de kleedkamers van DFS. Bij 'thuiskomst' werd het feest voortgezet in de kantine van DIO'30 met een optreden van 'Happy Ouwer'.

Aquila JO13-1
Het team onder 13-1 van de Dreumelse voetbalclub Aquila is afgelopen zaterdag ongeslagen kampioen geworden in de tweede klasse. Alle tien gespeelde wedstrijden werden door het team gewonnen. Na de winterstop gaan de jonge spelers het op een hoger niveau proberen, met hun eveneens jonge trainers Thijn en Mees, leider Mark en vlagger Rob.

SCP JO9-2
De JO9-2 van SCP uit Puiflijk speelde afgelopen zaterdag de beslissende uitwedstrijd tegen Aquila in Dreumel. SCP stond samen met Woezik bovenaan, al hadden de Puiflijkse spelers een beter doelsaldo. Op een ijskoud veld speelden de jonge voetballers zich naar de overwinning. In de eerste heft was de spanning om te snijden, maar bleef het 0-0. In de tweede helft werd de wedstrijd beslist met 2-0. Zoals het echte kampioenen betaamt lieten de heren zich rondrijden op een platte kar door het dorp, met uiteraard luid getoeter én harde muziek.