WVW Weurt in actie tijdens een wedstrijd tegen AAC Olympia in 2015.
WVW Weurt in actie tijdens een wedstrijd tegen AAC Olympia in 2015. Foto: Alexander Remkes

WVW Weurt wil basis leggen voor periodetitel

Derby WVW-Victoria'25

Door Anton Janssen

WEURT - Vierdeklasser WVW staat na de 5-1 winst bij Niftrik bovenaan in de tweede periode. Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Victoria'25 op het programma. De aftrap is om 14.30 uur.

WVW-trainer Bram Remkes: 'Na de promotie voetballen we goed mee, ook tegen de toppers. De resultaten gaan de goede kant op, door een ander spelsysteem dat ons beter ligt. We merken het verschil met de vijfde klasse: tempo en handelingssnelheid liggen hoger. WVW zit in een proces. Als trainer ervaar ik een fijne groep waarop ik trots ben.'

Passant
Hij vervolgt: 'Een trainer is een passant. Ik begrijp niet dat clubs en trainers zo vroeg over de invulling van het volgende seizoen praten. Voor mij hoeft het niet. We zijn nog niet eens halverwege en je moet het samen afmaken. WVW mag gerust enkele maanden wachten voordat we om tafel gaan.'
De trainer is optimistisch en gaat tegen Victoria voor winst om de eerste plaats in de tweede periode uit te bouwen.

Perspectief
Voorzitter Jean Paul Jansen ziet perspectief bij WVW: 'We zijn met de gemeente in gesprek over de aanleg van een kunstgrasveld. Het mag per sé geen granulaat veld worden, dat is omstreden. Op de meerjarenbegroting van Beuningen staat een raming, wij moeten ons aandeel rond breien. We mikken op aanleg komende zomer.'
'Een kunstgrasveld is een basis voor ledenaanwas', vervolgt Jansen. 'We kunnen dan jeugdspelers, vaker dan nu mogelijk is, bij wedstrijden in actie laten komen. Het gaat de goede kant op, er zit beweging in', licht hij toe.

Optimisme
In Afferden heerst optimisme over het competitieverloop. Trainer Jeroen van Kampen: 'Dit is mijn derde jaargang. Er is vooruitgang. In het eerste seizoen promotie, vorig seizoen handhaving en nu doen we goed mee. We zitten achter de top en hebben ambities: een periodetitel meepikken zou leuk zijn. We staan op de top van ons kunnen. De komende wedstrijd gaan we volle bak. Wanneer we iets willen bereiken moeten we bij WVW een goede prestatie neerzetten', aldus Van Kampen, die na dit seizoen naar Aquila vertrekt.

Doorgegroeid
Van Kampen benadrukt dat enkele jonge spelers zijn doorgegroeid. Eén van hen is Bryan Croonen (22), dit seizoen met acht doelpunten uit negen wedstrijden de best scorende speler. Croonen was door een blessure aan een enkelband enkele weken uit de roulatie.

Hij staat te popelen weer aan te sluiten: 'Het is niet fijn langs de kant te moeten toekijken. Ik heb de trainingen hervat en zou afgelopen zondag op de bank beginnen. Helaas ging de wedstrijd niet door. Ik voelde me doodongelukkig toen ik enkele wedstrijden miste. Ik hoop er zondag in Weurt bij te zijn. Het elftal draait dit seizoen lekker, dat geldt ook voor mijzelf. We hebben meer scorend vermogen. Het verloop van de competitie leeft in de groep', besluit Croonen.