De medewerkers van het Toverbaltheater zijn aan het repeteren voor de Omwarm-avonden.
De medewerkers van het Toverbaltheater zijn aan het repeteren voor de Omwarm-avonden. Foto: Toverbaltheater

Omwarm het Toverbal

BENEDEN-LEEUWEN - Het Toverbaltheater viert maandag 12 december feest. Dan wordt namelijk hun eerste cd gepresenteerd. Het feestje is voor alle 44 medewerkers die een bijdrage hebben geleverd aan de cd 'Omwarmen'.

'Omwarmen' omvat in één woord wat het theater wil uitstralen, namelijk mensen laten groeien. De cd telt achttien nummers met een uiteenlopend genre, van 'up tempo' tot 'stoere rap'. En ook dat past weer precies bij het Toverbaltheater: voor ieder wat wils. De cd is gerealiseerd in samenwerking met Maarten Peters.
Op 14, 15, 16 en 17 december vinden er 'Omwarm-avonden' plaats waarbij de cd centraal staat. Tijdens deze avonden zijn de nummers live nummers te horen, worden bezoekers vermaakt met theater en kan er genoten worden van heerlijk eten en drinken, of zoals de Toverballers het noemen: een kunstzinnige eetbeleving. De cd is een bijzonder exemplaar geworden, met een mooi vormgegeven boekje van maar liefst 54 pagina's met teksten en foto's. Belangstellenden kunnen de cd tijdens de Omwarm-avonden kopen á 15 euro per stuk.

Top 100 Gelderland
De samenwerking met Maarten Peters heeft het Toverbaltheater geen windeieren heeft gelegd. Het theater won vorig jaar de muzikale wedstrijd 'Ode aan Gelderland', met het nummer 'Gelderland, in de kroon van Nederland'. Aan het lied werkte naast Maarten Peters ook Margriet Eshuijs mee. Medewerkers van het Toverbaltheater hebben een hechte band met Peters gekregen door de samenwerking. Een van hen typeerde het als volgt: 'Wij zijn allemaal klaprozen en Maarten is het water waardoor wij kunnen groeien'.

Het nummer eindigde onlangs op de eerste plaats in de Top 100 van Gelderland. Het is voor het tweede jaar op rij dat het Toverbaltheater die plek in neemt. 'Hiermee laten we sterren als Frank Boeien, Rob de Nijs en Normaal achter ons, dat zegt toch wat', vertelt Ina Cornelissen. Met het behalen van deze prestatie krijgt het Toverbaltheater een uur lang een podium op radio Gelderland. Op donderdag 15 december is het theater te gast tijdens de uitzending van de radioshow van Rob Kleijs. Tijdens deze uitzending worden uiteraard veel nummers van de cd Omwarmen gedraaid. De uitzending duurt van 12.00 tot 13.00 uur.

Omwarm- avonden
De kosten voor de Omwarm-avonden bedragen 27,50 per persoon inclusief culinair arrangement, live muziek en theater. Kaarten reserveren kan per mail: voorproefje@toverbaltheater.nl.