De Drutense gemeenteraad in de tijd van Dickens. Foto: Wil van den Dobbelsteen
De Drutense gemeenteraad in de tijd van Dickens. Foto: Wil van den Dobbelsteen De Drutense gemeenteraad in de tijd van Dickens. Foto: Wil van den Dobbelsteen

Drutense gemeenteraad vergadert over sluiten bordeel tijdens Dickens Festijn

DRUTEN - Zeven raadsleden van de gemeente Druten buigen zich op zondag 11 december in een speciaal ingelaste vergadering over een voorstel van burgemeester Van Riswijk om een bordeel in het dorpscentrum te sluiten. Het huis van lichte zeden is de burgemeester al langer een doorn in het oog. Of de meerderheid van de raad er ook zo over denkt zal moeten blijken. Nu is namelijk al bij enkele raadsleden te beluisteren dat het bordeel ook positieve effecten op het Drutense centrum kan hebben.

De vergadering vindt plaats in de, speciaal voor het aankomende Dickens Festijn, ingerichte raadszaal aan de Kattenburg in Druten. Op zondag 11 december herleeft een Engelse stad uit de negentiende eeuw in volle glorie tijdens het jaarlijkse Dickens Festijn. Honderden personages uit de beroemde boeken van de Engelse schrijver komen die dag tot leven in het centrum van Druten. Straten bedekt met stro en gevuld met heerlijk geurende kerstbomen zorgen ervoor dat bezoekers helemaal worden ondergedompeld in de sfeer van het roemruchte Victoriaanse tijdperk. Op iedere straathoek vindt men verschillende Dickens-taferelen, die bezoekers van de ene in de andere verbazing doen vallen.

Het gedeeltelijk Maas en Waals gesproken toneelstuk is geschreven door Henk van Elk van de Historische Vereniging Tweestromenland en burgemeester Luciƫn van Riswijk. De raadsleden Worm, Cornelissen, Uitdehaag, De Wildt, Van Elk, Wijnen, Van den Dobbelsteen en wethouder Springveld spelen zichzelf.