Afbeelding
Foto:

Jan en Addy van Gisteren 50 jaar getrouwd

BENEDEN-LEEUWEN - Afgelopen weekend vierden Jan en Addy van Gisteren-Klabbers hun 50-jarig huwelijk in het restaurant van verzorgingshuis Sint Elisabeth in Beneden-Leeuwen, waar de twee verzorgd worden.

Jan, een zoon van een bekende visser uit Appeltern, leerde de Drutense Addy kennen op de bushalte in Oss. Als chauffeur van de 'Zuid-Ooster' hielp hij Addy, die werkte als chef bij Hema en destijds in Tilburg woonde, met haar koffers tot aan de trein. De vonk sloeg over en na drie jaar trouwden zij op 25 november 1966. Addy, een telg uit het bakkersgezin Klabbers dat een brood- en banketwinkel had aan de Kattenburg, haalde 'haar' Jan naar Druten. Zij woonden twintig jaar in de Landschrijversstraat, waar dochter en oogappel Ingrid geboren werd.

Een periode van narigheid, waarin Annie ernstig ziek werd, Jan opgenomen moest worden in het Sint Elisabeth en het echtpaar afscheid moest nemen van verschillende vrienden en familieleden, was voor Jan en Addy reden te meer om vijftig jaar lief en leed samen te vieren. Liefdevol omringd door dochter Ingrid, Rob, Izzy en Jem.