Afbeelding

Beuningse Britt (14) schrijft fantasyboek

BEUNINGEN - Afgelopen vrijdag verscheen het boek 'Verloren Ziel - Eén ziel, een langzame dood', geschreven door de veertienjarige schrijfster Britt J. Hermens uit Beuningen.

Het boek vertelt het verhaal van Axelle die verhuisd is van Amerika naar Londen. Ze vindt de grote verandering van de levendige stad Los Angelos naar een klein huisje op het platteland vlak buiten Londen helemaal niks. Op school is ze een buitenbeentje en zelfs thuis kijkt bijna niemand naar haar om.

Als er tijdens de vakantie een tweedehands markt in het dorp komt besluit Axelle om samen met Eden rond te gaan kijken. Als ze een vreemd object koopt waarschuwt de verkoopster dat ze het nooit mag laten vallen. Axelle luistert niet en op een stormachtige nacht laat ze het vreemde object vallen.

Axelle reist naar een vreemde, magische wereld, waarin ze de behulpzame Storm ontmoet. De enige manier om uit dit magische land te ontsnappen is om de ziel van de uiterst machtige Myrdantus terug te halen – hij die bekend staat als de Zuivere Ziel, hij die zonder zijn ziel een langzame dood sterft. Na alle hindernissen en aparte gebeurtenissen lijkt deze opgave volslagen onmogelijk. Kan Axelle ooit nog terug naar huis? Of zit ze vast in het magische, maar levensgevaarlijke Catrusian?

Ideeën uit dromen
Op dertienjarige leeftijd ontdekte Hermens het schrijven. Haar ideeën voor dit boek kwamen voort uit dromen. Ze is een echte liefhebber van het gedrukte boek. Britt is dan ook veel te zien bij boekhandelaren, waar ze met veel respect het werk van andere auteurs bewondert. Met enthousiasme en energie heeft ze haar eerste boek geschreven en het idee dat anderen haar opgeschreven gedachten lezen, geeft haar weer inspiratie om ook haar tweede boek met iedereen te delen.