Prinses Ansje en Jonkheer Michel.
Prinses Ansje en Jonkheer Michel. Foto: CV De Oellebolle

Maak lol, wees een Oellebol

BENEDEN-LEEUWEN - Nog nagenietend van een geweldige en verrassende presentatie in zaal De Twee Linden maken de hofhouding en raadsleden van de weer opnieuw actieve carnavalsvereniging De Oellebolle zich op voor het komende carnavalsseizoen.

Prinses Ansje is in het dagelijks leven Angela van Dijk, moeder van twee kinderen, getrouwd met Harold en werkzaam in het gelijknamige autoschadebedrijf. Jonkheer Michel is woonachtig in het Leeuwse Veld en al vele jaren lid van vriendengroep Nog Ekkes, die lange tijd onderdak vond in het inmiddels gesloopte Hoefijzer. Michel was lid van de jeugdadviesraad van de Wmo, was werkzaam bij defensie en is tegenwoordig gymleraar. Hun verkiezing is tot stand gekomen met medewerking van alle leden en partners van CV De Oellebolle.

Voorzitter van de Raad van Elf en hofhouding Bas Metzelaar legt uit: 'Carnavalsvereniging De Oellebolle was een actieve vereniging tussen 1962 en 1974, en is vorig jaar opnieuw ontwaakt. De geschiedenis herhaalt zich want de eerste prins der Oellebolle was Prins Albert de Riolier, de vader van Prinses Ansje, die het komende seizoen de scepter zwaait.'
CV De Oellebolle organiseert zelf geen activiteiten in het carnavalsseizoen, maar neemt actief deel aan het carnaval. 'We willen naast en met De Braoiers carnaval vieren in Lauwe. We staan voor verjonging van het carnaval en wijken op een aantal regels af van de reguliere protocollen. Zo kan het gebeuren dat Angela is verhinderd. Dan neemt Michel waar en kunnen we toch onze plichten vervullen. Onze partners vervullen een even belangrijke rol binnen de vereniging en zijn vertegenwoordigd met een eigen voorzitter, Miranda', aldus Bas.

Op zondag 20 november is er gelegenheid tot het feliciteren van Prinses Ansje, Jonkheer Michel, adjudant Maurice en de raadsleden. Deze receptie vindt plaats in de feesttent van Lauwe On Ice op het Dorpsplein, tussen 14.00 en 16.00 uur. Deze middag, en op andere gelegenheden waar CV De Oellebolle verschijnt, geldt het motto: Maak lol, wees een Oellebol.