Voor Union en DIO'30 waren er kansen over en weer.
Voor Union en DIO'30 waren er kansen over en weer. Foto: Twan van der Zandt

DIO'30 verliest van Union

MALDEN - Het lukt DIO'30 dit seizoen niet best om punten te behalen in uitwedstrijden. Tegen Union werd met 2-1 verloren, hoewel een gelijkspel verdiend was geweest.

Door Twan van der Zandt

Het begin van de wedstrijd was Union de aanvallende partij. Binnen tien minuten stond de thuisploeg op 1-0, uit een schot van Siemen van Straaten. Een paar minuten later schoot de doelpuntenmaker op de lat. Uit de tegenaanval was er gevaar van DIO'30, wat leidde tot een corner. Uit die corner waren er wederom kansen voor DIO'30. Roel Berends wist kopballen van Bob Stevens en Davy van Verseveld echter te keren. Ook een schot van Jan Willem Jeurissen werd geblokt. Uiteindelijk bracht Arthur van den Eeckhout DIO'30 op gelijke hoogte, door de bal over de keeper heen in de goal te schieten.

In de tweede helft scoorde Union vanuit een vrije trap de 2-1. In het half uur dat volgde kwamen er nog kansen over en weer. In de slotfase moest DIO'30 het stellen zonder Juul Janssen, die met een tweede gele kaart het veld afgestuurd werd. Eindstand: 2-1.