Foto: Antonie van den Heuvel
Foto: Antonie van den Heuvel Foto: Antonie van den Heuvel

Jubilarissen Koning Willem III gehuldigd

BENEDEN-LEEUWEN - Tijdens het jaarlijkse Tutti-concert 'Door ons allen, voor u allen' van harmonie Koning Willem III uit Beneden-Leeuwen werden vier jubilarissen gehuldigd.

Berdien Croonen zet zich al 12,5 jaar in als bestuurslid voor de muziekvereniging en Jan Willem van Raaij blaast al 25 jaar zijn partij mee op de trombone. Rinie van Haren is al 40 jaar aan de harmonie verbonden, en is in die tijd zes jaar voorzitter geweest en speelt trompet. Ellen Brons is al 12,5 jaar de enige muzikant die hobo speelt bij de Leeuwense harmonie en is de laatste jaren voorzitter. Tot slot werd ook Herman van Teffelen in het zonnetje gezet. Hij was eerder dit jaar al 12,5 jaar dirigent van het orkest.

Harmonie Koning Willem III bestaat sinds 1874 en is daarmee de oudste vereniging van Beneden-Leeuwen. Het orkest van de harmonie staat onder leiding van dirigent Herman van Teffelen. Het repertoire dat gespeeld wordt is heel divers, van 'echte' harmonie-werken tot de laatste popnummers en alles daar tussenin.