MHCB D1 deelt punten met Phoenix Zeist

ZEIST - MHCB D1 reisde afgelopen zondag af naar Zeist voor de wedstrijd tegen promovendus Phoenix. In een wedstrijd waarin beide ploegen voor de winst wilden hockeyen, was het Beuningen dat slecht omging met de kansen en zichzelf niet wisten te belonen. De dames moesten dan ook genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.

Vooraf was bekend dat Phoenix beschikte over één gevaarlijk wapen, de scoop. In de dertigste minuut werd een goed uitgespeelde aanval van Phoenix omgezet in een 1-0 voorsprong. In de tweede helft bleef het gevaar komen vanuit de scoop. De Beuningse verdedigsters hadden hier, ook na de aanwijzingen in de rust, veel moeite mee. Gelukkig wist de Beuningse Nina van de Burgh in de 56e minuut de bal achter de keepster van Phoenix te krijgen, na een mooie klap uit een strafcorner: 1-1. Beuningen bleef aanzetten, maar kreeg geen beloning na hard werken. De stand bleef dan ook steken op 1-1.