Miniatuurkerk door Antoon Hoogveld (92).
Miniatuurkerk door Antoon Hoogveld (92). Foto: Wim Arts

Expositie 'de Ontmoeting' in d'n Bogerd

DRUTEN - Zorgkosten lopen uit de hand, verpleeghuiszorg is onder de maat en weer is een huis onder verscherpt toezicht gekomen. Als je het nieuws leest zou je bang worden om oud te worden, laat staan om het te zijn. Onder het motto 'het kan anders en ouderen positief in het nieuws' exposeren deze maand vier deelnemers van dagbesteding 'de Ontmoeting' in d'n Bogerd.

Antoon Hoogveld (92), oud-leraar van de LTS in Druten, maakte een aantal miniatuurtreinen en een model van de Drutense kerk. Ondanks haar hoge leeftijd borduurt Greetje van de Wal (98) nog elke dag. Zij stelt twee van haar werkstukken beschikbaar voor de expositie.

Leen van Oss (89) boetseerde fraaie beelden. Zij bracht haar handvaardigheidskennis zelfs over op anderen en meerdere mensen zullen zich haar herinneren van de workshops die zij heeft gegeven. Jan Kuipers (85) is een talentvol tekenaar. Hij maakte meer dan zestig portrettekeningen. Zeer recent nog tekende hij levensecht een beroemde inwoner van Dreumel na.
Verborgen talenten
Deze tekening was de aanleiding om de vier genoemde ouderen te benaderen voor een expositie. 'Ik was zelf begonnen met de tekening van de Dreumelnaar, maar kwam niet verder', vertelt Elly Hagen, een van de activiteitenbegeleiders van de dagbesteding van Meervoormekaar. 'Ik vroeg Jan om hulp. Hij heeft de tekening verder afgemaakt en het was prachtig om te zien hoe hij op ging in 'zijn' werk, hij vergat zelfs zijn koffie op te drinken.'

Collega Gertie Jansen vult aan: 'Ik wist dat er zich nog meer verborgen talenten onder de deelnemers bevonden en ik was er dan ook meteen voor te porren om dit onder de aandacht van een groter publiek te brengen.'

Handen ineengeslagen
Handen werden ineengeslagen, taken verdeeld en een aantal mensen bereid gevonden die belangeloos mee wilden werken aan een expositie.

Dicky van Gaalen leende lijsten uit, d'n Bogerd stelde via Toon van Gelder expositieruimte beschikbaar, Wim Arts hielp met inlijsten en de Maas&Waler zei spontaan haar medewerking toe voor publiciteit. Hierdoor is er een prachtige expositie gerealiseerd, die nog tot 30 november gratis te bezichtigen is, op de eerste verdieping van d'n Bogerd.