Aqua bootcamp is geschikt voor iedereen die graag werkt aan zijn conditie of aan het verbeteren van zijn figuur.
Aqua bootcamp is geschikt voor iedereen die graag werkt aan zijn conditie of aan het verbeteren van zijn figuur. Foto: John van Gelder

Aqua bootcamp, pittige work-out in het water

DRUTEN - Zwembad de Gelenberg start maandag 21 november met Aqua bootcamp. Een pittige work-out in ondiep water, waarbij actie, snelheid, afwisseling en interval centraal staan. De activiteit draait om het werken aan conditie, spierkracht en longcapaciteit en is uitdagend voor zowel actieve als beginnende sporters.

Door Ruben Schiks

Aqua bootcamp is geschikt voor iedereen die graag werkt aan zijn conditie of aan het verbeteren van zijn figuur. Door de weerstand van het water versterk je je spieren op een effectieve manier. Bovendien loop je in het water weinig kans op blessures.

Mannen en jongeren
'Wij hopen met Aqua bootcamp een nieuwe doelgroep aan te trekken voor ons zwembad', vertelt Petra Gremmen. 'Momenteel sporten er veel dames in De Gelenberg. Wij zouden ook graag meer mannen en jongeren willen begroeten. Aqua bootcamp is zeker voor díe doelgroepen interessant.
De combinatie van kracht en uithoudingsvermogen is uitdagend voor sporters vanaf zestien jaar. Het is pittig, maar voor (bijna) iedereen te doen. Eigen tempo en intensiteit zijn tijdens de training door de deelnemers aan te passen.'
Combinatie met eigen sport
'Doordat Aqua bootcamp steeds in een cyclus van tien lessen wordt aangeboden, kan de activiteit gemakkelijk gecombineerd worden met ieders eigen sport', legt Gremmen uit.

'Nu het buitensportseizoen langzaam op zijn einde loopt kunnen buitensporters met Aqua bootcamp tóch op een leuke manier aan hun conditie blijven werken. Natuurlijk is het ook mogelijk om jaarrond aan de lessen deel te nemen. Zo bereikt men op de meest efficiënte manier het beste resultaat.'

Aanmelden
Aqua bootcamp start op maandag 21 november. De lessen zijn van 19.00 tot 19.45 uur en van 19.45 tot 20.30 uur. Een cyclus van tien lessen kost 75 euro, inclusief de mogelijkheid om een keer per week banen te komen zwemmen. De eerste tien deelnemers ontvangen bij aanschaf van een tien-lessenkaart eenmalig tien procent korting. Er kunnen tien deelnemers per groep meedoen.