Foto: Het Dijkmagazijn
Foto: Het Dijkmagazijn Foto: Het Dijkmagazijn

Heksenmiddag in het Weurtsche Straatje

WEURT - Het Dijkmagazijn houdt woensdag 9 november een heksenmiddag in het Weurtsche Straatje, voor kinderen tot en met zeven jaar. Een heks leert je welke kruiden te gebruiken zijn tegen brandnetelprik en andere ongemakken. Daarnaast wordt er heksensoep gekookt op een echt houtvuur in een zwarte heksenketel.

Wie heksen eng vindt, kent de heks van Het Dijkmagazijn nog niet. Die is lief en heel wijs. Ze kent de natuur heel goed en weet wat er gevaarlijk is, maar ook wat je kunt gebruiken. Wist je dat er voldoende planten groeien die je kunt eten? De heks leert ze je, zodat je de goede plukt voor de soep.
De heks kent ook nog een heleboel spannende verhalen. Die vertelt ze als de groep gezellig om het kampvuurtje bij de pan soep zit.

Reserveren
De activiteit duurt van 14.00 tot 15.30 uur en de startlocatie is bij de dijk ter hoogte van de Distelakkerstraat. Deelname bedraagt voor kinderen tot en met zeven jaar 2,50 euro, inclusief consumpties. (Groot-)ouders mogen gratis meedoen. Voor de eerste vier betalende en helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit. Voor informatie en/of reserveren, zie www.hetdijkmagazijn.nl.