Foto: Ger Loeffen
Foto: Ger Loeffen Foto: Ger Loeffen

Liefde is…

BEUNINGEN - Liefde is... 'Nothing you can sing that can't be sung', een strofe uit het bekende lied 'All You Need Is Love' van The Beatles. In 'Het Dorp' bezingt Wim Sonneveld liefdevol de herinneringen uit zijn jeugd. Ach, die Liefde. Ze kan je overspoelen. Die veelbezongen 'Liefde' is dan ook het thema van twee jubileumconcerten van Vocal Group Genoot.

Door Ger Loeffen

Het koor viert dit jaar haar twintigjarig jubileum, en doet dat met twee concerten in dorpshuis De Lèghe Polder in Beuningen: op zaterdag 12 november om 19.30 uur en zondag 13 november om 14.30 uur.

Genoot is in 1996 ontstaan aan het schoolhek van basisschool de Triangel in Beuningen. Een groepje ouders van leerlingen werd onder leiding van Rob Hermens tot een eenheid gesmeed.

Lid-van-het-eerste-uur Margot Bos herkent de liefde voor het zingen: 'Het is heerlijk om te zingen. Genoot bestaat nu uit vierentwintig leden. Tien van hen zijn vanaf het begin lid.' Enkele jonge vaders en moeders van toen zijn inmiddels opa of oma.
Gevarieerd
Wat direct opvalt bij de repetitie is dat Genoot zonder tekstboeken zingt. De leden studeren thuis hard op de songteksten. Muzikaal leider is de jonge Erik Fortier, die met mooie arrangementen een gevarieerd repertoire heeft samengesteld. Engelstalige pop, ballads, maar ook Nederlandse liedjes zoals de Pastorale en 'Zelfs Je Naam Is Mooi' van Henk Westbroek.
Energy4all
De toegangsprijs voor de concerten is 5 euro. Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel: Energy4All, de organisatie die geld inzamelt voor onderzoek naar een medicijn voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte.

Kaarten kunnen worden besteld via www.genoot.wordpress.com/contact/.