Dirigent Herman van Teffelen tijdens een eerder concert.
Dirigent Herman van Teffelen tijdens een eerder concert. Foto: Rob Peters RPhotography.nl

Showorkest Riverland 'terug' met wervelend theaterconcert

DRUTEN - Men neme een twintigkoppig orkest, vier zangers en zangeressen, een energieke dirigent, een imposant decor en de beste dansgroep van de regio. Het resultaat: een wervelend theaterconcert, waarbij oren en ogen geprikkeld zullen worden. In het tweede weekend van november is Showorkest Riverland 'terug' in het Agora Theater in Druten.

Door Ruben Schiks

De samenstelling van een klassieke bigband in een modern jasje, dat is Showorkest Riverland. Met een gemêleerd gezelschap topmuzikanten bewijst de eigentijdse muziekgroep haar formule: een ijzersterke combinatie van muziek en show, keer op keer. Onder de naam 'Riverland Again' neemt het showorkest bezoekers opnieuw mee op een muzikale tijdreis. 'Again is tweeledig', legt pr-man en trombonist Anton uit. 'Enerzijds omdat wij weer terug zijn met een nieuw concert, anderzijds omdat wij het podium delen met oude bekenden: de leden van Dansgroep Stream.

Wakker schudden
'We zullen bezoekers letterlijk wakker schudden', verzekert bassist Hans. Niet voor niets luidt de ondertitel van het concert 'Get out of your lazy bed'. 'We beginnen beslist niet rustig, maar knallen er gelijk in met een vrolijk nummer en vierstemmige zang.'

Het repertoire bestaat uit een verrassende mix van zowel nieuwe nummers als evergreens. 'Ons orkest bestaat uit zowel twintigers als mensen die de 65 gepasseerd zijn', licht tenor-saxofoniste Dorien toe. 'Iedereen krijgt de kans om nummers aan te dragen voor het concert, wat zorgt voor een gevarieerd aanbod voor jong én oud. Van intiem pianospel met zang tot heavy metal.'

Showelementen
Het onderscheidend vermogen van Riverland ligt, naast hun muziek, in de verrassende showelementen. Naast indrukwekkende decorstukken, een goede dosis humor tussen de muziekstukken door en een zinderende lichtshow worden bezoekers eveneens getrakteerd op de danskunsten van Dansgroep Stream uit Malden. 'Zij behoren ongetwijfeld tot de beste dansgroepen van de regio', aldus Anton.

Kaartverkoop
De theaterconcerten van Showorkest Riverland zijn op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 november. Kaarten kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar via www.agoratheater.nl/programma.