Afbeelding
Foto: Ruben Schiks

Special kids maken kennis met voetbal

DRUTEN - Bijna 100 special kids, jongeren met een beperking, konden gisteren kennismaken met de voetbalsport op de trainingsvelden van DIO'30. Vrijwilligers van die club lieten de jongeren, samen met vrijwilligers van Unitas'28 en S.C. Woezik, spelenderwijs proeven van alle facetten van het voetbal.

De kennismakingsactiviteit is een initiatief van Actief Maas en Waal. Sinds 2013 hebben jongeren met een beperking al kennis kunnen maken met judo, dans, scouting, recreatiesport en boccia. Telkens in samenwerking met lokale verenigingen, die een speciaal aanbod bieden voor jongeren met een beperking.

Succes
Combinatiefunctionaris G-sport van Actief Maas en Waal Angela Peper is blij met met het succes van de activiteiten. 'Wij proberen kinderen met een beperking te stimuleren om in hun vrije tijd te gaan sporten en bewegen. Om hen hier zo te zien genieten geeft veel voldoening.'

Actief Maas en Waal
Actief Maas en Waal is met haar combinatiefunctionarissen inmiddels breed bekend in Maas en Waal. Wekelijks zijn er voorbeelden van de veelheid en veelzijdigheid van activiteiten die worden gerealiseerd. Voor een overzicht van lokale mogelijkheden voor G-sport, zie de sportaanbieders op www.actiefmaasenwaal.nl.