Foto: Slamm
Foto: Slamm Foto: Slamm

Horssense Kermis met reüniekarakter

Door Piet Zeeuwen

HORSSEN - Iedere echte Maas en Waler weet desgevraagd waar jaarlijks één van de gezelligste kermissen in de streek is. Het antwoord zal zijn: bij Hansje Coppes in Horssen. Dat was zo, is zo en blijft zo. Marietje Coppes en haar kinderen Jos en Lia zorgen er ook dit jaar met hun personeel voor dat het aankomend weekend in Horssen een ouderwets gezellige kermis wordt.

Iedereen weet dat het afgelopen jaar zwaar was voor de familie. Maar het leven gaat door. Voor de 44ste keer staat de Horssense kermis op het terrein achter bij de familie. De Horssense kermis is vooral bekend om zijn 'reüniekarakter'. Inwoners en oud-inwoners van Horssen, Druten en alle andere kerkdorpen genieten van het kermisvertier en kletsen bij over van alles en nog wat. Op zaterdagavond is er muziek van de coverband Slamm. Op zondagmiddag is er het matinee.

Op maandag komen traditioneel veel mensen uit de regio genieten van de sfeer in de Horssense feesttent. Ook is het een mooie traditie dat op dinsdagmiddag alle kinderen van basisschool de Octopus mogen komen genieten van de kermisattracties onder het genot van een glaasje ranja. Elders in deze editie een advertentie met meer informatie over het programma in de tent.