Appelplukdag

Zaterdag 24 september

Vier het hoogtepunt van de oogst mee tijdens de landelijke Appelplukdag. Ook in Maas en Waal kunnen liefhebbers de boomgaard in om hun eigen fruit te plukken. Voor de kinderen zijn er op deze dag bij elke teler leuke activiteiten en is er wat te drinken. Uiteraard kan iedereen vragen stellen aan de fruittelers. In Maas en Waal nemen de volgende bedrijven deel aan de Appelplukdag:

Landwinkel de Zandroos
Van 10.00 uur tot 16.00 uur mag je je eigen appels plukken in de boomgaard van de Zandroos, aan de Van Heemstraweg 48B in Afferden. In de keuken mogen kinderen, onder begeleiding van een ouder, zelf appelmoes maken.

Fruitbedrijf Theunissen & Peters
Op het fruitbedrijf van Theunissen & Peters, aan de Mekkersteeg 3 in Horssen, kunnen bezoekers van 10.00 tot 17.00 uur kennismaken met verschillende appelsoorten van eigen bodem. Voor de kleintjes is er een glas appelsap en voor de volwassenen een gratis kopje koffie of thee.

Bloeind merm
Bij Fruitbedrijf en Landwinkel Bloeiend Merm, aan de Van Heemstraweg 127A in Dreumel, zijn bezoekers welkom van 10.00 tot 16.00 uur. Liefhebbers kunnen die dag zelf appels plukken in de boomgaard, een kijkje nemen in het koelhuis of deelnemen aan leuke kinderopdrachten.