Afbeelding
Foto:

Flessenpost onderweg vanuit Druten

DRUTEN - Een druilerige zomervakantiedag, medio augustus, werd door de BSO van IKC de Kubus opgeleukt met het maken van ouderwetse flessenpost. 's Avonds lieten Kas en Lotte uit Druten trots hun wijnfles met brief zien. Voor het 'posten' van de fles regende het te hard, maar op woensdag liet de zon zich wel zien en besloten de twee de fles alsnog weg te brengen.

Om het extra spannend te maken namen zij met hun ouders het pontje naar de overkant, waar de flessen met een fiere zwaai in de snelstromende Waal werden gegooid. Op de boot spraken zij een meneer die al drie keer post via het water had ontvangen. Dat zorgde bij Kas en Lotte voor hooggespannen verwachtingen.

Ontcijferd
Het is bijna drie weken later, als de tante van de twee opbelt, die sinds kort in Druten woont. De broer van haar vriend vond in Boven-Leeuwen een fles met brief, die hij thuis probeerde te ontcijferen. Hij nam de brief met het kinderhandschrift mee naar Druten en jawel hoor, het bleek de brief die Lotte en Kas weken eerder hadden verzonden.
Heb jij onlangs ook flessenpost verzonden? Wij zijn erg benieuwd waar de fles aanspoelt. Blijft hij in Nederland of drijft hij misschien wel verder?