DIO'30 start competitie met overwinning

DRUTEN - DIO'30 is de competitie gestart met een 2-1 overwinning op Blauw Wit. Tegenstander Blauw Wit wist vorig seizoen via de nacompetitie te promoveren, iets wat DIO'30 niet lukte. Hierdoor speelt DIO'30 voor het vijfde seizoen achtereen in de derde klasse D.

DIO'30 probeerde vanaf het begin druk te zetten en zocht via de zijkanten de aanval. Dit leverde direct al wat kansen op. Uiteindelijk was het Jan Willem Jeurissen die de bal beheerst in de verre hoek schoot en de ploeg op 1-0 bracht. Hoewel Blauw Wit daarna een aantal kansen op de gelijkmaker had, ging DIO'30 met voorsprong de rust in. De tweede helft begon met wat schoten van Blauw Wit, maar daarna zocht DIO'30 de aanval weer. Michel Falize bracht de Drutense ploeg op 2-0. Een kwartier voor tijd scoorde Blauw Wit de 2-1. De laatste tien minuten was de Nijmeegse ploeg nog gevaarlijk, met een aantal corners en vrije trappen. Uiteindelijk waren de drie punten voor DIO'30. Volgende week zondag staat een uitwedstrijd tegen Beuningse Boys op het programma. De wedstrijd begint om 14.00 uur.