Foto: Ruben Schiks
Foto: Ruben Schiks Foto: Ruben Schiks

Kunst en monumenten tijdens wandeling door 'Oud Druten'

DRUTEN - In Druten worden kunst en monumenten op zondag 11 september gecombineerd tijdens een wandeling door 'Oud Druten'. Bezoekers worden onderweg onder meer getrakteerd op een expositie van fotograaf Hans Barten en kunstschilder Theo Tomassen in de Boldershofkapel. Ook Kita Nuij opent de deuren van haar beeldhouwatelier aan de Veerstraat.

'Vanaf 11.00 uur kunnen belangstellenden bij de Boldershofkapel starten met een wandeling door Oud Druten', vertelt Henk van Elk. Samen met Herman Driessen is hij verantwoordelijk voor de organisatie van deze dag. 'Via de historische Ambtshuis- en Veerstraat lopen zij de dijk op richting Veerdam en het theekoepeltje', aldus Herman. Drutenaar Anton Kuypers vertelt belangstellenden alles over de geschiedenis van het noordelijke gedeelte van Druten. Daarnaast is het karakteristieke pand Kattenburg 13, van de familie Wiegers, geopend voor publiek. In het pand zijn de beroemde geglazuurde stenen van Dericks en Geldens gebruikt.

Heemtuin
Om 12.00 en 14.00 uur kunnen belangstellenden met gidsen van het IVN een wandeling maken. De wandeling voert onder andere door de Heemtuin achter het theekoepeltje. Bij de Heemtuin kan men eveneens een hapje en drankje nuttigen. Het programma duurt tot 17.00 uur.