Marjolein de Graaff. Foto: Marion Enzerink
Marjolein de Graaff. Foto: Marion Enzerink Marjolein de Graaff. Foto: Marion Enzerink

Van antiek tot vintage

BENEDEN-LEEUWEN - Aan de Zandstraat in Beneden-Leeuwen opent Marjolein de Graaff vandaag, woensdag 7 september, haar antiek- en vintagewinkel 'The Hummingbird'.

Het pand aan de Zandstraat 107 heeft de afgelopen tijd een metamorfose ondergaan. Nu alles netjes in de verf staat gaan de deuren vandaag tussen 15.00 en 20.00 uur open voor het publiek. In The Hummingbird vind je antiek en vintage, een combinatie van romantische en stoere spullen. Van een antieke stoel tot industriƫle lampen.

Marjolein kocht haar eerste theekastje op haar achttiende en sindsdien is de liefde voor 'oude rommel', zoals sommige mensen het ook wel gekscherend noemen, alleen maar gegroeid. Tijdens haar studie aan de kunstacademie heeft ze veel over oude ambachten geleerd. Vroeger werden producten met zorg gemaakt. Marjolein: 'Als ik bijvoorbeeld een oud Delfts Blauw bordje in mijn handen heb, bedenk ik me wie het met de hand beschilderd heeft. Zo was geen bordje hetzelfde. Elk product is uniek en heeft een eigen verhaal. Dat is wat ik zo leuk en interessant vind aan antiek.'

Als je bij The Hummingbird iets koopt, dan krijgt je het verhaal erbij. Marjolein kan je vertellen over hoe oud het product is, wie de ontwerper is of uit welke collectie iets komt. 'Het is toch geweldig als je weet dat er ooit een lid van een koningshuis in dezelfde stoel heeft gezeten?', sluit Marjolein enthousiast af.
The Hummingbird is gevestigd aan de Zandstraat 107 en is geopend op woensdag van 12.00 tot 17.00 uur, op vrijdag van 9.30 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: Facebook/The Hummingbird.