De markt in Druten was afgelopen weekend een walhalla voor liefhebbers van speciaal bier en barbecuegerechten, tijdens de tweede editie van GrillChilla.
De markt in Druten was afgelopen weekend een walhalla voor liefhebbers van speciaal bier en barbecuegerechten, tijdens de tweede editie van GrillChilla. Foto: John van Gelder

Zon zorgt voor topweekend

MAAS EN WAAL - Een zonnig weekend, met hoge temperaturen, leidde ertoe dat de evenementen in de regio druk werden bezocht. Er werd gefeest, gedanst, gegeten en gedronken. Kortom, dé ingrediënten voor een topweekend in Maas en Waal.

In Druten beleefde het bier & bbq evenement GrillChilla haar tweede editie. De Markt was twee dagen lang, tot in de late uurtjes, de 'place to be' voor fijnproevers, met allerhande bbq gerechten en diverse speciaalbieren. Evenals vorig jaar gingen de BBQ Meesters er met de titel BBQ kampioen Maas & Waal vandoor.
Feestweek
Deest kende traditiegetrouw haar Feestweek, met een Superbingoo, darttoernooi, feestavond en als afsluiter de Toeristische Markt. De Jeugdplaybackshow op vrijdag bracht weer veel talent naar boven. In de categorie 4 t/m 7 jaar won Angel Glory Janssen met de vertolking van Shakira's Waka Waka. In de categorie tot en met twaalf jaar was de eerste prijs voor Zoe Lentjes, Lieke Hijmans, Floor Hijmans en Nena Brauns, die optraden met Thunderstruck van ACDC.
In Appeltern stond dit weekend Day at the Garden op het programma. In Wijchen bezocht menigeen Jazz & Wine.