Foto: Ruben Schiks - Oud Puiflijk
Foto: Ruben Schiks - Oud Puiflijk

Kunst Na Arbeid viert 100-jarig bestaan

PUIFLIJK - Muziekvereniging Kunst Na Arbeid (K.N.A.) uit Puiflijk viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. Deze bijzondere mijlpaal wordt gevierd met de uitgave van een jubileumboek, een concert en feestavond met reünie.

Op zaterdag 8 oktober wordt het heuglijke feit gevierd met leden, oud-leden en belangstellenden. Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan speelt een aantal oud-muzikanten tijdens de feestavond enkele stukken mee.

Jubileumboek
Luc Remers schreef ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan een jubileumboek, genaamd '100 jaar muziekvereniging KNA Puiflijk, 1916-2016 een verhaal waard'. Gerard Tijnagel, archivaris van de vereniging, en een aantal (oud-)leden werkten mee aan de totstandkoming van het boek over de rijke historie van de vereniging.

Dagenlang verzamelden zij informatie over de vereniging in het eigen archief en in de verzamelingen van verschillende regionale instanties. Een unieke bijdrage ontvingen zij van Ger de Heus uit Deest, die Maas en Waalse boeken en documenten verzamelt. Tijnagel ontving van hem een programmaboekje van K.N.A. uit 1936 in bruikleen. Toen vierde de vereniging haar twintigjarig bestaan. Het jubileumboek wordt op 8 oktober gepresenteerd.

Oud-leden gezocht
De vereniging is voor de feestavond nog steeds op zoek naar mensen die ooit lid zijn geweest van de muziekvereniging. Graag zou zij het 100-jarig bestaan met hen vieren. Oud-leden kunnen zich aanmelden via www.muziekvereniging-arezzo.nl.