Eén van de voetveren in het Land van Maas en Waal.
Eén van de voetveren in het Land van Maas en Waal. Foto: Uit®waarde

De Groot's Rondje Pontje 2016

DRUTEN - Voor het derde jaar op rij vertrekken op zondag 11 september honderden fietsliefhebbers uit Druten en omstreken voor een fietsrondje langs vier pontjes in de regio. Rondje Pontje, zoals de tocht heet, is een initiatief van De Groot Tweewielers. Deelnemers kunnen ook dit jaar weer rekenen op een prachtige route door de streek, met onderweg een smakelijke lunch en andere versnaperingen.

Jong, oud, man, vrouw, wielrenner en recreant, iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het fietsevenement. 'Ons doel is om mensen op de fiets te krijgen en hen te laten ervaren hoe heerlijk het is om te fietsen', vertelt Jolanda de Groot, van De Groot Tweewielers.
Het concept van Rondje Pontje laat zich gemakkelijk raden. De tocht voert fietsers langs vier pontjes, die hen steeds naar een ander deel van de route brengen. 'Welke pontjes dat zijn, dat houden we nog even geheim', vertelt Jolanda. 'Traditiegetrouw maken wij de route pas op de dag zelf bekend. Geloof me, ook dit jaar hebben wij ons uiterste best gedaan om een gevarieerde route uit te stippelen.' In de tocht van zo'n 50 kilometer worden deelnemers getrakteerd op de mooiste vergezichten over ons rivierenlandschap.

De inwendige mens
Wanneer de vele indrukken onderweg hongerig hebben gemaakt, ontvangt Jolanda de deelnemers met een smakelijke lunch en de geur van verse koffie. 'Bij een actief uitje wordt natuurlijk goed voor de inwendige mens gezorgd', aldus De Groot. 'Naast een smakelijke lunch kunnen de fietsers onderweg genieten van vers fruit, een drankje en een lekkere bittergarnituur.'

Elektrische fiets
Speciaal voor de gelegenheid kunnen deelnemers een elektrische fiets huren om te ervaren hoe dat rijdt. 'Je kunt om ons pand wel een proefritje maken, maar door er echt lekker een dagje op uit te trekken, merk je het comfort van zo'n fiets pas echt goed', vertelt Jolanda. 'Vorig jaar maakten veel mensen gretig gebruik van deze unieke mogelijkheid. Een elektrische fiets is voor menig fietsliefhebber inmiddels niet meer weg te denken.'

Deelnemen
De tocht vertrekt op zondag 11 september om 10.30 uur vanaf het pand van De Groot Tweewielers aan de Klepperheide 13a in Druten. Deelname kost 15,00 euro per persoon inclusief lunch, andere versnaperingen en kaartjes voor de pontjes.

Inschrijven
Inschrijven kan nog tot 1 september via info@degroottweewielers of in de winkel. Voor meer informatie, zie: www.degroottweewielers.nl of neem contact op via tel. 0487-51 90 93.