Afbeelding
Foto: Ruben Schiks

Campings in Maas en Waal: deel 6

BATENBURG - In de serie 'campings in Maas en Waal' gaat de Maas&Waler op bezoek bij campings in onze streek. Wat maakt deze campings zo bijzonder en wie zijn de mensen die er komen? Deze week: Camping 't Kuyperke in Batenburg.

Al vijfentwintig jaar verwelkomen Bert en Ilse Kuypers gasten op hun boerencamping 't Kuyperke in Batenburg. De gastvrije ondernemers waren één van de eersten in Nederland die kamperen bij de boer mogelijk maakten. 'De mensen staan hier pal naast onze gewassen. De ene keer zijn dat aardappels en uien, een andere keer boontjes', vertelt Bert enthousiast.

Groepskamperen
'Sinds een aantal jaar zijn wij ons voornamelijk gaan richten op groepen. Zij kunnen bij ons terecht op de campingplaats, in één van onze houten kampeerbungalows of onze sfeervolle groepsaccommodatie. Alle ingrediënten voor een geslaagd weekend zijn in huis. Van luxe hot tub tot 'ut knusse kus huske'. Daarnaast juichen mijn vrouw en ik sportieve activiteiten op onze camping toe. Daarvoor hebben we hier verschillende sportmaterialen, verhuren we groepsskelters en hebben we een prachtig sportveldje', besluit de recreatieondernemer én agrariër.