Foto: Marcel Krijgsman
Foto: Marcel Krijgsman

Feestelijke (her)opening bieb Beuningen

BEUNINGEN - De Bibliotheek Beuningen is alweer een tijdje te vinden op de nieuwe locatie in sociaal cultureel centrum De Lèghe Polder, maar van een officiële (her)opening was het nog niet gekomen. Deze komt er alsnog, op zondag 11 september.

Belangstellenden kunnen tijdens de feestelijke middag de nieuwe ruimte bezoeken en kennismaken met alle partijen die zich in het sociaal cultureel centrum gevestigd hebben. Bovendien zijn er leuke activiteiten voor kinderen en taalspelletjes in het kader van de week van de alfabetisering. Het programma duurt van 13.30 tot 16.00 uur.

Jeugdactiviteiten
In de tussentijd draait de bibliotheek al op volle kracht, met een prachtige collectie en activiteiten voor Beuningenaren van jong tot oud. Zo is er altijd op de eerste en derde woensdag van de maand om 14.00 uur voor jonge kinderen iets te doen. De ene keer kunnen kinderen voorlezen aan de Voorleeshond, de andere keer kunnen ze achterover gaan zitten en voorgelezen worden. Ook is er maandelijks de gratis jeugdworkshop 'leren programmeren met Scratch'.

Universiteit van Beuningen
Voor nieuwsgierige Beuningenaren gaat de 'Universiteit van Beuningen' weer van start. De onderwerpen van de colleges lopen uiteen van de taalhistorie van Nederland tot de zoektocht naar nieuwe planeten. Het eerste college, over de vluchtelingenopvang in de gemeente, gegeven door burgemeester Carol van Eert, is op dinsdag 27 september. Er kan dit jaar gebruik gemaakt worden van een passe-partout.

Inwoners die werkeloos zijn kunnen vanaf 1 september aanschuiven bij de nieuwe serie laagdrempelige (gratis) netwerkbijeenkomsten Walk&Talk.