Maas&Waler wandeltip

DEEST/AFFERDEN – Deze week een gevarieerde wandelroute: wandelen door het dorp, een stukje boerenwandelpad, door het veld en als toetje over een kronkelende dijk weer terug naar het startpunt.

De route is deze keer ruim twaalf kilometer lang en start bij dorpshuis 't Trefpunt in Deest. Het eerste stuk van de route gaat door Deest. De Van Heemstraweg moet even worden overgestoken om richting Afferden te kunnen gaan. Het is dan aan te bevelen om een ommetje te maken over een deel van 'het Zandgatenpad,' een boerenwandelpad. Dit leidt de wandelaar namelijk om het Uivermeer en het is er erg mooi om te lopen. De onverharde wandelpaden zijn goed onderhouden en er valt iets op tijdens dit deel van de wandeling: het afval ligt hier niet langs de paden, maar in de daarvoor bestemde afvalbakken.

Hoewel we nog in de zomertijd zitten komen op dit deel van de route de kleurrijke herfsttinten al enigszins tevoorschijn. Via de Laarstraat gaat de wandeling verder naar en door Afferden. Aan het eind van het dorp wordt de Van Heemstraweg weer overgestoken richting dijk. Eenmaal daar kan er volop worden genoten van de rust en onverwacht mooie flora en fauna.

Horecagelegenheden aan de route zijn de Tabaksplant in Afferden en De Verleiding in Deest. Een link naar de route van deze wandeling: goo.gl/A0X0Q9