Afbeelding
Foto: Ruben Schiks

Carwash Druten drukbezocht

DRUTEN - Druten heeft sinds 1 augustus j.l. een moderne en uitgebreide wasstraat. De carwash met kettingbaan, waarin de auto door de wasstraat heen rijdt, is uniek in de omgeving en werd in de openingsweek al druk bezocht.

Eigenaren Marien en Hannie vertellen gepassioneerd over hun kersverse bedrijf. 'Onze wasstraat is de beste onder de betere', vertelt Hannie enthousiast.
'De traditionele wasstraat werkt met een roll-oversysteem. Daar staat de auto stil en rijdt een machine als het ware over de auto heen. Hier rijdt men de auto op een baan, die het voertuig vervolgens door de wasstraat voert. Ongeacht het programma duurt de wassing nooit langer dan zes minuten', voegt Marien daar aan toe.
100 procent veilig wassen
'
Bij Carwash Druten worden auto's gewassen met borstels die gemaakt zijn uit textiel, en voordat de auto wordt gewassen is al het losse vuil al verwijderd door middel van onze hoge druk spoelboog. Wij wassen dan ook gegarandeerd 100 procent veilig', vertelt Hannie.

Osmose water
Een ander onderscheidend vermogen van Carwash Druten is de hoeveelheid water waarmee auto's gewassen worden. 'Zo'n 600 tot 700 liter per auto', aldus Marien. 'Wij maken daarvoor gebruik van Osmose-water. Water dat door ons wordt ontkalkt en onthard, waardoor de auto geheel vlekvrij opdroogt. Ruim 85 procent van dat water wordt door ons gerecycled.'

Service
Naast het feit dat de wasstraat een hoge doorloopsnelheid heeft, 70 auto's per uur ten opzichte van 8 à 10 in een traditionele roll-over, staat service bij de eigenaren hoog in het vaandel. 'Zo spuiten wij de auto's voorafgaand altijd even in, plakken we de antennes netjes af en kan men hier altijd gratis stofzuigen', aldus Hannie.

Zie ook: www.carwashdruten.nl.