Deze exotische dames trokken zich niets aan van de bewolking en gaven een flinke dosis kleur aan de Dag van Druten.
Deze exotische dames trokken zich niets aan van de bewolking en gaven een flinke dosis kleur aan de Dag van Druten. Foto: Ruben Schiks

Bruisende Dag van Druten

DRUTEN - Het centrum van Druten stond afgelopen donderdag bol van de activiteiten, tijdens de tweeënveertigste editie van de Dag van Druten. Ondanks dat de zon zich amper boven het dorp liet zien, genoot jong én oud zichtbaar van het jaarlijkse evenement.

In de Hogestraat en delen van de Kattenburg, slenterde men langs een lint van marktkramen met de meest uiteenlopende hebbedingetjes. Tussen de kramen deden bezoekers zich te goed aan gebakken visjes, Goudse stroopwafels en andere lekkernijen. Ook de Drutense horeca werd drukbezocht.
Kinderactiviteiten
Een reuze olifant, muzikale onderzeeër en Braziliaanse loopgroep trokken veel bekijks van passanten. Het aanbod kinderactiviteiten was overweldigend te noemen. Op de Markt konden de kleintjes onder andere springen op een Bungeetrampoline, een vrije val beleven, klimmen op een klimmuur en -vulkaan of een ritje maken in één van de kermisattracties. De dag werd afgesloten met een lasershow aan de dijk en een gezellige feestavond.

Meer foto's
Een compleet beeldoverzicht van de Dag van Druten is te vinden op www.demaasenwaler.nl.