Afbeelding
Foto: NationaalFruitpark Ochten

Beleef de boomgaard in NationaalFruitpark Ochten

Deze zomer belicht de Maas&Waler leuke plekken 'aan de overkant'. Het veer Druten - Dodewaard brengt de Maas&Waler naar het NationaalFruitpark in Ochten.

Vanaf het pontje fiets je in zo'n tien minuten naar het Fruitpark. Een park van zo'n 4,5 hectare groot, met vele fruitbomen, een groot terras én een 18-holes midgetgolfbaan. Het is een plek waar men de boomgaard kan ervaren en tegelijkertijd iets kan leren over de geschiedenis, de toepassing en het onderhoud van het (hoogstam)fruit. Tijdens een wandeling door het park mag gesnoept worden van de appels, peren, pruimen, bessen en kersen.

Midgetgolfbaan
Het terrein herbergt twee kikkerpoelen en diverse watergangen, met als doel het dieren- en plantenleven te stimuleren en te versterken. Er is bovendien een goede diversiteit in plantensoorten en -rassen, om een natuurlijk evenwicht te creëren bij het biologisch beheer de boomgaarden. Naast de natuurlijke elementen, zijn er op het Fruitpark een uitkijktoren, jeu de boules banen, een speeltuin en een kinderboerderij. Een 18-holes midgetgolfbaan, die verdeeld over het park is aangelegd, maakt de belevenis compleet.
NationaalFruitpark Ochten is in de vakantieperiode geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 18.00 uur. In september en oktober is het park elke woensdag en zaterdag open. Het park is te vinden aan de Bonegraafseweg 59 in Ochten. Meer informatie: www.fruitpark.nl.