Wethouder Michel Lepoutre wordt, na acht jaar campagne voeren voor de Vierdaagse doorkomst door de gemeente Druten, feestelijk onthaald bij de nostalgische grensovergang bij Horssen.
Wethouder Michel Lepoutre wordt, na acht jaar campagne voeren voor de Vierdaagse doorkomst door de gemeente Druten, feestelijk onthaald bij de nostalgische grensovergang bij Horssen. Foto: John van Gelder

Pittige jubileumeditie 4daagse

MAAS EN WAAL - Afgelopen week vond de honderdste editie plaats van de Vierdaagse. Door de hitte én de extra jubileumafstand van 55 kilometer werd deze editie een pittige. Afgelopen woensdag trok de wandelmars eenmalig door de gemeente Druten. Ruim vijfenvijftighonderd wandelaars werden overal in de gemeente op een overweldigende wijze onthaald.

Kreten als 'I love Druten' en 'Druten is fantastisch' slaakten vorige week over de Hogestraat. Druten is wat betreft gezelligheid tijdens de doorkomst dan ook koploper in de peilingen bij wandelaars. Of er een vervolg komt? Wij wachten het af.

Wijchen-Beuningen
De tweede dag is traditioneel de dag van Wijchen-Beuningen. De dag staat bekend als de saaiste en zwaarste dag. Om dit te doorbreken worden er elk jaar veel activiteiten in Wijchen en Beuningen georganiseerd langs de route. Tussen 8.30 en 16.00 uur passeerden wandelaars de Beuningse gemeentegrens om via Weurt richting Nijmegen te lopen.

Op www.demaasenwaler.nl staan nog meer foto's van de doortocht door de gemeente Druten en Beuningen.