Afbeelding
Foto: Leisurelands

Playa del Maas & Waal - top 3 stranden

MAAS EN WAAL – Bepakt en bezakt met liters zonnebrand, fleurige parasols en kekke badhanddoeken reizen complete Maas en Waalse volksstammen deze zomer weer af naar tropische vakantiebestemmingen. Als de eerste zonnestraaltjes zich boven campingplaats of resorthotel laten zien, beweegt de goed gemutste meute zich massaal naar het strand, voor een paar vierkante meter zand om op te liggen, zitten of spelen. Maar moet je voor een mooi plekje op het strand uren in het vliegtuig of de auto zitten als, in een gebied tussen twee rivieren, het strand praktisch in je achtertuin ligt? De Maas & Waler ging voor u op pad en maakte een top 3 van de mooiste recreatiestrandjes van eigen bodem. Deze week nummer twee op de lijst: De Berendonck.

Wij testten het recreatiegebied voor u op de punten: zwemmen, zonnen, spelen, eten & drinken en overige activiteiten.

Algemene indruk
De Berendonck is een waar paradijs voor watersportliefhebbers. Naast zwemmen en zonnen kan men hier namelijk ook waterskiën en wakeboarden, compleet met spectaculaire schans. Ook duikers kunnen hun hart ophalen in het recreatiegebied in Wijchen. In het onderwaterpark kunnen liefhebbers duiken door rioolbuizen, autowrakken, kajuitboten en een onderwaterhuis. Mensen die liever uit het water blijven kunnen genieten van één van de vele wandel- of fietsroutes. Lunchen en dineren is mogelijk in het restaurant van het nabijgelegen waterskicentrum. Het enige nadeel is dat het gebied, dankzij de vele grote evenementen die er plaatsvinden, niet altijd in goede staat van onderhoud is.

De rapportcijfers
Zwemmen:                        8
Zonnen:                                6
Spelen:                                7
Eten & Drinken:                7
Overige activiteiten:        9

Eindoordeel
Het aanbod aan activiteiten is zeer gevarieerd en daarmee is De Berendonck er voor zowel kinderen als volwassenen. Wie een dagje uit wil met het hele gezin kan er dan ook prima terecht. Hoewel niet altijd in perfecte staat van onderhoud verdient het recreatiegebied toch een tweede plaats op onze lijst.