Afbeelding
Foto: Jan van As

Oldtimers bij de Rosmolen

BENEDEN-LEEUWEN - De Oldtimer Vrienden Maas en Waal houden op vrijdag 29 juli een bijeenkomst voor eigenaren en liefhebbers voor klassiek vervoer.

De organisatie houdt een ouderwetse cruise-in, waarbij de bezoekers vanaf 17.30 uur binnen kunnen druppelen bij mfa de Rosmolen. Ook is er de mogelijkheid om de bijeenkomst te bezoeken met een klassieke auto, motorfiets of brommer. Tevens is er een toerrit uitgezet door Maas en Waal die ongeveer een uur duurt.

Deelname aan het evenement is gratis. Aanmelden kan via: oldtimers.maasenwaal@gmail.com.

Bijeenkomst gezonde voeding

DRUTEN - Op woensdag 13 juli vond er een bijeenkomst plaats in d'n Bogerd over gezonde voeding voor senioren.

De bijeenkomst was een initiatief van Stichting Meer Voor Mekaar, KBO Druten, GGD Gelderland-Zuid en de gemeente. Zo'n vijftig senioren kwamen naar de bijeenkomst.

Naast kennis over de nieuwe schijf van vijf werd ook verteld over wat er kan veranderen in je voedselbehoefte als je ouder wordt. En dat kleine aanpassingen in het eetpatroon er voor kunnen zorgen dat men alle voedingstoffen, vitaminen en mineralen binnen krijgt.

Ooievaars gespot

DRUTEN - Jan van As stuurde de redactie een foto van twee ooievaars die al meer dan een week op de Heemraad aan de Heemradenstraat zitten.