Afbeelding
Foto: Groene Heuvels

Playa del Maas & Waal - top 3 stranden

MAAS EN WAAL – Bepakt en bezakt met liters zonnebrand, fleurige parasols en kekke badhanddoeken reizen complete Maas en Waalse volksstammen deze zomer weer af naar tropische vakantiebestemmingen. Als de eerste zonnestraaltjes zich boven campingplaats of resorthotel laten zien, beweegt de goed gemutste meute zich massaal naar het strand, voor een paar vierkante meter zand om op te liggen, zitten of spelen. Maar moet je voor een mooi plekje op het strand uren in het vliegtuig of de auto zitten als, in een gebied tussen twee rivieren, het strand praktisch in je achtertuin ligt? De Maas & Waler ging voor u op pad en maakte een top 3 van de mooiste recreatiestrandjes van eigen bodem. Deze week nummer drie op de lijst: De Groene Heuvels.

Wij testten het recreatiegebied voor u op de punten: zwemmen, zonnen, spelen, eten & drinken en overige activiteiten.

Algemene indruk
Tussen Bergharen en Ewijk ligt het recreatiegebied De Groene Heuvels. Rond het grote zwemmeer ligt een fijn zandstrand. De vele bomen op de ligweide bieden verkoeling aan hen die genoeg zon gezien hebben. Het gebied is overzichtelijk voor ouders met jonge kinderen en biedt een voldoende speeltoestellen voor de kleinsten die het zwemmen moe zijn. Een sfeervol Paviljoen paviljoen biedt plaats voor mensen met kleine en grotere trek. In het recreatiegebied en nabije omgeving zijn echter weinig overige activiteiten die spontaan zijn te ondernemen, op een paintball boerderij na. Bezoekers zullen zich moeten vermaken in- en om het zwemmeer.

De rapportcijfers
Zwemmen:                        7
Zonnen:                                8
Spelen:                                7
Eten & Drinken:                8
Overige activiteiten:        6

Eindoordeel
De aanwezige faciliteiten kunnen niet tippen aan die van de nummers een en twee in onze lijst. Wie een hele dag vertier wil, kan beter naar een ander recreatiegebied gaan. Voor mensen die enkel heerlijk willen relaxen, zwemmen en zonnen is het gebied wel uitermate geschikt. Met een gemiddeld cijfer van 7,2 eindigt De Groene Heuvels op nummer drie in onze top drie.