Afbeelding

Het 55 kilometer parcours op woensdag 20 juli

Unieke doorkomst in Maas en Waal

MAAS EN WAAL - Dag twee van de Vierdaagse voert de deelnemers traditiegetrouw richting Wijchen en Beuningen. Voor deze 100e editie is ook Druten weer opgenomen in het Vierdaagseparcours. De route van deze nostalgische 'Dag van Druten' is 57,2 kilometer lang en voert via Wijchen, Hernen en Bergharen, naar Druten. Vanuit daar gaan de deelnemers via Afferden, Winssen en Ewijk naar Beuningen, om op de Wilhelminalaan weer aan te sluiten bij de andere wandelaars.

Om het 55 kilometer parcours te realiseren werd een groot stuk nieuw tracé toegevoegd. De deelnemers lopen de eerste vijftien kilometer dezelfde route als de andere afstanden. Ze splitsen zich van de rest van het wandelpeloton op de kruising van de Kasteellaan en de Bronckhorstlaan in Wijchen. De wandelaars slaan linksaf de Bronckhorstlaan in, daarna links het grindpad Emilia Laantje op en wederom links (Spoorstraat). Vervolgens rechtsaf (Herenstraat), de Stationslaan oversteken, fietspad 'De Tandem' (linksaf), Klapstraat oversteken en fietspad vervolgen, einde fietspad rechtsaf (Kraayenberg 70e straat), Randweg Noord oversteken en via de tunnel onder de A326 door.

Leur, Hernen, Bergharen
Wanneer de wandelaars onder de A326 door zijn, vervolgen ze hun weg rechtdoor via Leurseweg, rechtdoor via Zandbergseweg, rechtsaf (Dassenloop), links aanhouden (Dassenloop) en via de tunnel onder A50 door. Dan in Hernen rechtdoor (Tunnelpad en Loffertweg), rechtsaf naar Dorpstraat en linksaf naar de Stompendijk.

In Bergharen houdt men links aan (Dorpsstraat), vervolgens rechtsaf (Dorpsstraat), rechtdoor bij Grotestraat en linksaf naar Herenstraat. Ter hoogte van de vijfsprong worden de wandelaars, bij het grenswachtershuisje, welkom geheten in de gemeente Druten en ontvangen zij een Drutens visum en een unieke medaille. Op Drutens grondgebied gaan de lopers rechtdoor via de Kloosterstraat en de Molenweg, en rechtsaf het fietspad over de Maas en Waalweg richting Druten.

Doorkomst Druten
In Druten lopen de wandelaars rechtdoor via de Scharenburg, slaan linksaf bij rotonde en gaan vervolgens rechtsaf de Schipleisingel op. Ze steken de Van Heemstraweg over ter hoogte van de Rabobank en lopen rechtdoor de Raadhuisstraat in. Bij de Hogestraat gaan de wandelaars rechtsaf, aan het einde van de straat rechtsaf richting Kattenburg, rechtdoor Stationsstraat, rechtdoor de Waalbandijk op, en rechtsaf bij de Klapstraat, waarna wederom de Van Heemstraweg overgestoken wordt.

Afferden, Winssen, Ewijk
In Afferden loopt het peloton rechtdoor via Klapstraat en slaat dan linksaf naar de Koningstraat, vervolgens rechts bij Schriksestraat, over het viaduct over de Maas en Waalweg, en dan linksaf de Kooistraat in. De wandelaars lopen de Kooistraat geheel uit, steken de Deestersteeg over en later weer Maas en Waalweg. Dan linksaf (Betenlaan). In Winssen voert het parcours via de Koningstraat, welke vervolgd wordt via Ewijk en Beuningen. Uiteindelijk rechtsaf bij de Krommehoekstraat en linksaf de Wilhelminalaan op. Hier voegen de 55 kilometer wandelaars zich bij de rest van het Vierdaagse peloton.

Doorkomsttijden
Op de website van de Vierdaagse staan de globale doorkomsttijden vermeld. De wandelaars worden woensdag 20 juli tussen 08.00 en 10.00 uur verwacht in Druten. De doorkomst in Beuningen valt tussen 11.00 en 14.30 uur.