Een impressie van een eerdere lasershow van Mirage Laser Group dat de show in Druten verzorgt.
Een impressie van een eerdere lasershow van Mirage Laser Group dat de show in Druten verzorgt. Foto: Mirage Laser Group

Lasershow bij Dag van Druten

Door Lieke Beijer

DRUTEN - De Dag van Druten beleeft dit jaar haar tweeënveertigste editie. Ook dit jaar is de organisatie samen met haar vrijwilligers druk bezig om de Dag van Druten tot een groot succes te maken. En dat allemaal om het dorp te promoten en haar inwoners te laten genieten op die traditionele eerste donderdag van augustus. De Dag van Druten wordt georganiseerd door Stichting Druten Promotion, kortweg Drupro.

De Dag van Druten is inmiddels een echte Drutense traditie. 'En daarom veranderen we er ook niet veel aan', vertelt voorzitter Bert Martens. 'Maar we proberen natuurlijk wel voorgaande jaren te evenaren. Of beter nog, te overtreffen', valt bestuurslid Egbert Bosch enthousiast bij.
'De traditionele braderie, het straattheater, alle hoogtepunten zijn er dit jaar ook weer bij. Het thema is activiteiten. Daarom hebben we een heel vol programma.'

Programma
Het dagprogramma start om 10.00 uur. In het centrum staat de braderie met meer dan honderdvijftig kramen. Over de markt lopen straatartiesten om het sfeertje op te zwepen. Ook loopt er een percussiegroep rond met Braziliaanse danseressen. Speciaal voor de kinderen heeft het Raboplein als thema dieren, waar een bezoek kan worden gebracht aan de kinderboerderij met knuffelbare dieren. Op de Markt staan meer dan vijftien attracties, waarbij niet alleen de allerkleinsten, maar ook de tieners hun hart kunnen ophalen. Voor de stoere bezoekers staat Jarno Harms, de sterkste man van Nederland, opgesteld op het horecaplein. De muziek wordt gedraaid door dj Ron en het entertainment wordt verzorgd door Matthijs van de Ven. Het avondprogramma start om 20.00 uur. Dit jaar treedt de energieke band Wir Sind Spitze op, bekend van hun hit Rosie.

Geen vuurwerk, wel lasers
De traditionele vuurwerkshow is dit jaar geen onderdeel van de Dag van Druten. In verband met de wateroverlast kon de organisatie geen geschikte alternatieve locatie vinden voor de show. Inmiddels is de knoop doorgehakt en heeft de organisatie besloten om geen vuurwerk af te steken. Maar waar de ene deur dicht gaat, gaat een andere deur open: 'In plaats van het vuurwerk komt er een fantastische lasershow', vertelt Egbert dolenthousiast. 'Dit is modern en spectaculair. Behalve met lasers wordt de show ook opgezweept met muziek- en geluidseffecten. We hopen dat dit een goed alternatief is voor het vuurwerk, en wie weet wordt het wel een nieuwe traditie.'
De lasershow is vanaf 22.30 uur te bekijken vanaf de Waalbandijk.