Foto: Rob van Dongen
Foto: Rob van Dongen Foto: Rob van Dongen.

Sportfestijn Appeltern

APPELTERN - De Appelternloop, het Stijve Kuitenbal en een Pannatoernooi vormen op 9 en 10 juli vormen de ingrediënten voor een sportfestijn in Appeltern. De organisatie is in handen van Stichting Kom naar de Kern, deels in combinatie met de jongeren van Werkgroep Jeugd van het plaatselijke dorpsplatform.

De Appelternloop op zaterdag 9 juli beleeft inmiddels haar achtentwintigste editie. Vanaf 17.00 uur zijn er hardloopwedstrijden in verschillende leeftijdscategorieën voor de jeugd. Om 18.00 uur is het de beurt aan de mannen en vrouwen, met wedstrijden over 5, 10 of 15 kilometer. Voorinschrijving is mogelijk tot 6 juli via www.komnaardekern.nl. Daarna is inschrijven alleen nog mogelijk op de wedstrijddag zelf. Het inschrijfgeld bij voorinschrijving bedraagt 7 euro en bij daginschrijving 8 euro. Voor kinderen tot zestien jaar is deelname gratis. Het inschrijfbureau bevindt zich in de feesttent in de Van der Capellenstraat. Op veler verzoek staat aansluitend aan de Appelternloop weer het Stijve Kuitenbal op het programma, met medewerking van de Brabantse coverband Eclips.

Op zondag 10 juli is bij de feesttent een Pannatoernooi. Dit toernooi wordt georganiseerd door zeven Appelternse jongeren met hulp van DorpsPlatform Appeltern. Straatvoetballers nemen het tegen elkaar op in een zogenaamde pannakooi. Het doel is om de bal door elkaars benen te spelen. Het programma start om 14.00 uur. Na afloop van het toernooi wordt in de feesttent gezamenlijk de EK-finale op groot scherm gekeken. Aanmelden kan via panna.appeltern@gmail.com.

Brons op NK voor Drutense zwemster

DORDRECHT - In Dordrecht stonden van donderdag 16 tot en met zondag 19 juni de nationale kampioenschappen wedstrijdzwemmen lange baan op het programma, voor de junioren en jeugd. De twaalfjarige Kim van Dongen uit Druten, uitkomend voor Aqua Novio '94 uit Nijmegen, verscheen in totaal tien keer aan de start.

Met drie bronzen medailles, vijf persoonlijke records en vooral veel plezier kan Kim terug kijken op een geslaagd NK. Op 18 september zwemt de Drutense in Apeldoorn, om zich in te zetten voor het evenement Swim To Fight Cancer. Tot die tijd probeert Kim zoveel mogelijk sponsoren te vinden die haar willen steunen, om die 1.500 meter te mogen zwemmen. Kim moet voor dit goede doel minimaal 250 euro ophalen.