Afbeelding
Foto: Het Dijkmagazijn

Middeleeuwse Ambachten in Hernen

Zondag 26 juni

Activiteit:        Ambachtendag
Locatie:        Kasteel Hernen
Tijd:        13.00 tot 17.00 uur

Op Kasteel Hernen zijn een twintigtal historische ambachten te zien. Uniek is dat alle ambachtslieden die aan het kasteel verbonden zijn op deze dag allemaal aanwezig zijn. Een greep uit de ambachten die deze dag beoefend worden: touwslaan, borduren, smeden, bakstenen vormen, kaart-weven, houtbewerking, tuinieren, koken, boekbinden, mandenvlechten, kantklossen en nog veel meer. Daarnaast zijn er speciale rondleidingen met extra informatie over de historie en het project Hernen 1544. Kijk voor meer informatie op www.glk.nl/hernen. Bij slecht weer zijn de activiteiten binnen.

Kioskconcert

Activiteit:        Concert
Locatie:        Kiosk Bergharen
Tijd:        14.00 tot 16.00 uur

In de kiosk van Bergharen treedt Suitcase Suzy op. Suitcase Suzy heeft een warme stem en ontwapenende flair. Met haar retrolooks laat Suzy vervlogen tijden herleven. Het concert is van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Bij slecht weer gaat het optreden niet door.

De Kwaekers

Activiteit:        Concert
Locatie:        Olaf van
        Oijenplein,
        Altforst
Tijd:        14.00 tot 17.00 uur

Muziekvereniging De Kwaekers geeft een buitenconcert op het Olaf van Oijenplein in Altforst. Oberkrainer uit Alphen verzorgt een muzikaal gastoptreden. Het concert begint om 14.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

Waalwoemi met bloemen

Woensdag 29 juni

Activiteit:        Knutselen
Locatie:        Het Dijkmagazijn
Tijd:        14.00 t 15.30 uur

Kleuters kunnen bij Het Dijkmagazijn een bloemenhoedje maken. De dijk staat vol met wilde bloemen waarmee de mooiste versieringen te maken zijn. Voor elke kleuter ligt er in Het Dijkmagazijn een papieren hoed klaar die versierd kan worden met de mooiste bloemen. En met de hoed op kunnen de kinderen luisteren naar de verhalen die worden voorgelezen. Ouders en grootouders willen daar vast bij helpen.

Kijk voor meer informatie over de activiteiten van Het Dijkmagazijn en aanmelden op www.hetdijkmagazijn.nl.