Fleurige route

WIJCHEN - De honderdste Vierdaagse krijgt in de gemeente Wijchen een fleurig tintje. Samen met inwoners en Tuinwereld Wijchen maakt de gemeente een kilometers lang lint van bloemstukken. Men kan tijdens speciale Vierdaagseworkshops zelf een bloemstuk maken. De workshops zijn zowel bij het tuincentrum als in de Mijlpaal in Hernen en De Zandloper in Bergharen. Meer info of aanmelden: wijchen@tuinwereld.nl.

Verkeersrege laars gezocht

WIJCHEN - Gemeente Wijchen is op zoek naar verkeersregelaars die tijdens de 'Dag van Wijchen' een handje willen helpen. De doortocht duurt tot circa 13.00 uur. De gemeente zorgt voor een instructie, lunchpakketje en een presentje. Aanmelden via t.bruins@wijchen.nl.

Roze Woensdag

MAAS EN WAAL - De 'Dag van Wijchen' is in de volksmond beter bekend als de Roze Woensdag. Vele wandelaars en toeschouwers zijn deze dag uitgedost in roze outfits. Roze Woensdag ontstond in 2002, op initiatief van twee homocafé's uit Nijmegen, als statement van de homocultuur in het Nijmeegse uitgaanscircuit. Inmiddels is er geen 'roze' horeca meer langs de route, maar roze blijft dé kleur van de woensdag.