Foto: Clasien Reuser - De Klein
Foto: Clasien Reuser - De Klein Foto: Clasien Reuser - De Klein

Hernen één groot openluchttheater

HERNEN - Tijdens de jaarlijkse stratenmarkt, afgelopen zondag, veranderde Hernen voor even in één groot openluchttheater. Op verschillende plekken in het dorp brachten straattheatergroepen hun kunsten ten tonele. Er waren onder meer activiteiten rondom het kasteel, de kerk en de Mijlpaal.

De historische dorpskern van Hernen was voor de vierentwintigste keer het decor voor de jaarlijkse stratenmarkt. Naast straattheater werden bezoekers onder andere getrakteerd op een gevarieerd aanbod koopwaren. Op verschillende terrasjes traden lokale muziekgroepen op, waaronder The Eastway en Showorkest Riverland. De kinderen konden knuffelen met verschillende dieren in de knuffelhoek of hun hart ophalen in één van de vele attracties. Op en rondom het kasteel herleefde de 'Heerlijkheid Hernen', met spectaculaire middeleeuwse acts.

Een demonstratie 'Western Riding' scoorde hoge ogen bij de bezoekers. Mannen en vrouwen te paard verrasten het publiek met eenentwintig disciplines van het cowboybestaan. Uiteraard mocht daarbij het drijven van koeien niet ontbreken.