Afbeelding
Een impressie van het Bourgondisch Fruitwandelen 2015.

Een kijkje achter de schermen van Dijkensport.nl. Deel 1: het wandel-/fietsonderdeel

Bourgondisch Fruitwandelen en -fietsen

Op 3 en 4 september staat de zeventiende editie van DijkenSport.nl op de agenda. Hardlopen, skeeleren, wandelen, fietsen en/of wielrennen in combinatie met genieten. De Maas&Waler neemt de komende maanden een kijkje achter de schermen van dit dynamische Maas en Waalse evenement. Deze keer het wandel-/fietsonderdeel: het Bourgondisch Fruitwandelen en -fietsen.

Wandelen of fietsen door het Land van Maas en Waal is een ware belevenis. Spot de grote zilverreiger die, samen met zijn familielid de blauwe reiger, op zoek is naar een hapje. En zie lepelaars landen tussen ganzen en eenden, die hun kostje uit het water vissen. Het is elke dag weer een feestje om je in het streeklandschap te bevinden. En dat geldt zeker tijdens het Bourgondisch Fruitwandelen en -fietsen van DijkenSport.nl, dit jaar op zaterdag 3 september.

Gratis hapjes en drankjes
Unieke paden, waar je anders niet kunt komen, worden speciaal voor deze gelegenheid opengesteld. Naast het genieten van de prachtige natuur, kan er ook volop worden genoten van bezienswaardigheden. Nieuw is de samenwerking met Open Monumentendag West Maas en Waal. Hierdoor zijn onderweg diverse monumenten te bezoeken. Verschillende groepen zorgen, op mooie plekken in de route, voor een muzikale omlijsting. Gratis hapjes en drankjes zorgen voor de Bourgondische invulling.

Meer deelnemers
Door de verhoging van de deelnemerslimiet kunnen dit jaar nog meer liefhebbers deelnemen aan de activiteiten. Meedoen is een sportieve beleving waar men beslist geen spijt van krijgt. Dit wordt ieder jaar bevestigd door de vele sportievelingen die staan te trappelen om (wederom) deel te nemen. Commissievoorzitter Stef Kraan: 'Het is natuurlijk niet zo druk als bij de Nijmeegse Vierdaagse, maar mooier kan een wandel- of fietstocht niet zijn.'

Meer informatie over de afstanden en inschrijving: www.dijkensport.nl

Afbeelding
Afbeelding