Nieuw Robbekampen

Zondag 19 juni

Activiteit:        Tuininspiratie
Locatie:        Rooijsestraat 49,
        Dreumel
Tijd:        11.00 tot 17.00 uur

Landschapstuin Nieuw Robbekampen is zondag 19 juni open voor publiek. Er staan veel bijzondere planten in deze tuin van 15.000 m2. De entree bedraagt 3 euro en komt ten goede aan de stichting Moeder en Kind. Meer info: www.robbekampen.nl.

Open
boerderijdag Dreumel

Activiteit:        Open dag
Locatie:        Boerderij Wester         kloeke, Dreumel
Tijd:        12.00 tot 18.00 uur

Op zondag 19 juni is boerderij Westerkloeke in Dreumel geopend voor publiek. Het betreft een biologisch bedrijf met akkerbouw en vleeskippen, en tevens een boerderijwinkel en een kookstudio met lokale biologische producten. Tussen 12.00 en 17.00 uur staat de koffie klaar, worden er rondleidingen gegeven en kunnen kinderen deelnemen aan een speurtocht. Meer informatie: biokipdreumel.nl en www.lekkernaardeboer.nl.

Excursie Weurtsche Straatje

Activiteit: Natuurwandeling
Locatie:        't Centrum
        Weurt
Tijd:        14.00 tot 16.00 uur

Het Dijkmagazijn verzorgt een excursie over het Weurtsche Straatje. Landschapshistoricus Ferdinand van Hemmen begeleidt de tocht. Met zijn fenomenale kennis maakt hij geschiedenis zichtbaar die jarenlang overwoekerd was door struiken en ruigtes. De tocht van ongeveer vier kilometer start bij 't Centrum in Weurt.

De excursie duurt van 14.00 tot 16.00 uur en deelname kost 5 euro. Reserveren voor de wandeling kan via: www.hetdijkmagazijn.nl.

Zomerconcert
Koning Willem III

Dinsdag 21 juni

Activiteit:Zomerconcert
Locatie:        Terras Ohlala,
        Beneden-Leeuwen
Tijd:        19.00 uur

Het orkest en de slagwerkgroep van Koning Willem III verzorgen een zomeravondconcert op het terras van Ohlala. Bij mooi weer vullen vanaf 19.00 uur de vrolijke klanken van het orkest het centrum van Beneden-Leeuwen. Het orkest sluit met deze buitenconcertjes het seizoen af. Op de langste dag van het jaar brengen de muzikanten het publiek alvast in zomerse sferen en nemen een voorproefje op een hopelijk zonnige vakantie. De entree is gratis.