Vereniging Meer Bewegen voor Senioren Afferden (MBvS)
Vereniging Meer Bewegen voor Senioren Afferden (MBvS) Foto: Jos Henricks

MBvS sluit seizoen feestelijk af

AFFERDEN - Vereniging Meer Bewegen voor Senioren Afferden (MBvS) had vorige week haar jaarlijkse uitje ter afsluiting van het sportseizoen. Evenals voorgaande jaren gebeurde dit met een fietstocht.

De vereniging zag in 2005 het levenslicht, toen nog onder de naam MBVO. Ruim tien jaar geleden startten vijfentwintig personen in de gymzaal van de Oude Meent in Afferden met hun beweeggroepje. Wekelijks werd er fanatiek gesport om de oude spieren toch in beweging te houden.

Eind mei 2011 vond de eerste fietstocht plaats, ter afsluiting van het voorbije gymseizoen. Een traditie die nog steeds wordt voortgezet.

Feestelijke afsluiting
Vorige week werd gymseizoen 2015/2016 afgesloten. De traditionele fietstocht beleefde dit jaar haar jubileum. De tocht eindigde bij Pétanquevereniging Le Château in Wijchen. Hier speelden de fanatieke gymmers een potje jeu de boules. Henk en Ria, twee leden van MBvS, werden uitgeroepen tot winnaars. Eenmaal terug in Afferden schoven de leden aan bij een driegangendiner in De Meent. Een welverdiende vakantie staat nu voor de deur.

Meer informatie over de vereniging of interesse om lid te worden? Kijk dan op de website: www.mbvs.nl.