Afbeelding
Foto:

Vliegtuigen kijken

Zondag 12 juni

Activiteit:Museum
Locatie:        Vliegtuigmuseum
        R'Evolutie,
        Nijmegen
Tijd:        11.00 tot 16.00 uur

Vliegtuigmuseum R'Evolutie is aanstaande zondag weer geopend; een uniek museum met een grote en veelzijdige collectie modelvliegtuigen. Het museum is iedere tweede zondag van de maand geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Meer informatie: www.vliegtuigmuseumrevolutie.nl.

IVN Slootjes dagen

Activiteit:Excursie
Locatie:        Hoek Zijveld/
        Liesterstraat
Tijd:        10.00-12.00 uur
        13.30-15.30 uur

Tijdens de Slootjesdagen van het IVN gaan kinderen op zoek naar beestjes die leven in en bij de sloten bij het Zijveld in Beneden-Leeuwen. Vissen en kikkers? Natuurlijk. Maar er zwemmen nog een massa andere beestjes in het water. Met schepnetjes halen de jonge onderzoekers de mooiste beestjes boven water. Daarna wordt met een loep en een zoekkaart de vangst bekeken. Tip: trek laarzen en kleren aan die vuil mogen worden. Kinderen mogen zelf een schepnetje meenemen, maar kunnen er ook een lenen. Deelname is gratis. Aanmelden en informatie: slootjesdag-maasenwaal@hotmail.com (vermeld ook de tijd waarop je wilt komen).

Korendag

Activiteit:        Muzikale middag
Locatie:        D'n Bogerd, Druten
Tijd:        14.00 uur

Choke (Druten), Enjoy (Afferden), Amicitia (Wamel) en JeugdPopkoor Ewijk treden dit weekend op tijdens een speciale korenmiddag. De entree bedraagt 7,50 euro en komt geheel ten goede aan de Zonnebloem, afdeling Druten. Meer informatie bij Henk Huiskens, via mail: henkhuis57@gmail.com.

Open Tuin

Woensdag 15 juni

Activiteit:Avondexcursie
Locatie:        Landschapstuin
        Nieuw Robbe         kampen, Rooijse         straat 49, Dreumel
Tijd:        19:00 uur

Groei & Bloei afdeling Rijk van Nijmegen en Land van Maas en Waal verzorgt een avondexcursie naar landschapstuin Nieuw Robbekampen. Na een korte uitleg volgt er een rondleiding. Deelname bedraagt voor leden 5 euro en voor niet-leden 7,50 euro inclusief koffie of thee. Aanmelden is mogelijk via info@nijmegen.groei.nl.

Afbeelding