Foto: Tiny de Haas
Foto: Tiny de Haas Foto: Tiny de Haas

Rondleiding op Fort Sint Andries

ROSSUM/HEEREWAARDEN - Bezoekerscentrum De Grote Rivieren verzorgt een rondleiding op het door Staatsbosbeheer gedeeltelijk opgeknapte fort St. Andries. De ruïne, gelegen naast de sluis tussen Rossum en Heerewaarden, is welbekend bij velen in de regio.

Er doen veel legendarische verhalen de ronde over het fort. Over kelders, vermiste soldaten, Duitse bezetting en meer. Wat is er nu eigenlijk van waar? Een kundige gids vertelt er alles over op zaterdag 11 juni. Naast verhalen heeft hij ook een map bij zich met foto's en tekeningen van het fort zelf en de directe omgeving.

Deelname
Belangstellenden kunnen zich verzamelen vanaf 12.30 uur op de parkeerplaats bij het fort. Deelname aan de rondleiding bedraagt 3,50 euro en 1,50 euro voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar. Een kop koffie, thee of glas fris is bij de prijs inbegrepen.

Meer informatie
Om in te kunnen schatten hoeveel mensen deel willen nemen is opgeven wenselijk. Voor meer informatie: www.bcdegroterivieren.nl of tel. 0487-57 28 31. Bezoekerscentrum De Grote Rivieren is gevestigd aan de Langestraat 38 in Heerewaarden.