Truckersconvooi Boldershof 2015
Truckersconvooi Boldershof 2015 Foto: Jos Roelofs

Truckersconvooi Boldershof

MAAS EN WAAL - Truckerskonvooi Boldershof trekt zondag 12 juni weer door het Land van Maas en Waal. In de ongeveer 150 beschikbaar gestelde vrachtwagens zitten chauffeurs die, geheel vrijwillig, bewoners van 's Heeren Loo Maas en Waal de dag van het jaar bezorgen. Ook alle mensen met een geestelijke beperking die elders in de regio wonen kunnen deelnemen aan deze happening.

De toeterende karavaan legt een route van ongeveer 60 kilometer af. Het is een lust voor de deelnemers om het zwaaiende publiek langs de route te mogen begroeten. Het konvooi vertrekt op de Platinawerf in Beuningen om 12.00 uur en voert door de dorpen Beuningen, Ewijk, Winssen, Deest, Afferden, Druten, Boven-Leeuwen, Beneden-Leeuwen, Horssen en Bergharen. Het eindpunt is wederom het industrieterrein in Beuningen.
Wegens werkzaamheden aan de weg is het mogelijk dat de route in Beuningen en Beneden-Leeuwen enigszins wordt aangepast. Op www.truckerskonvooiboldershof.nl is de meest actuele informatie te vinden. Vooralsnog loopt de route als volgt:

Beuningen
Het Truckerskonvooi begint om 12.00 uur op de Platinawerf en voert vervolgens over de Goudwerf, Hadrianussingel, Trajanussingel, Wilhelminalaan, Burgemeester Geradtslaan, Haagstraat en de Van Heemstraweg.

Ewijk/Winssen
Het konvooi wordt rond 12.35 uur verwacht in Ewijk en rijdt via de Blatenplak, Klaphekstraat, Lampeland, Hoogstraat, Julianastraat en de Van Heemstraweg richting Winssen. Hier komen de vrachtwagens rond 12.45 uur langs en rijden via de Not. Roesstraat, Molenstraat, Deynsestraat en Van Heemstraweg.

Deest/Afferden/Druten
Om 12.55 uur wordt de stoet verwacht in Deest. De route loopt via de Vriezeweg, Weth.v.Bruensstraat, Grotestraat en de Van Heemstraweg richting Afferden (13.10 uur). Vervolgens rijden de wagens over de Koningstraat, Klapstraat en Van Heemstraweg naar Druten (13.20 uur). Hier rijdt het konvooi via de Mr. van Coothstraat, Kattenburg, Heersweg en de Kerkstraat richting de Van Heemstraweg.
Boven-/Beneden-Leeuwen
Via de Van Heemstraweg en de Noord-Zuidweg wordt de rit vervolgd naar Boven-Leeuwen (13.50 uur). De vrachtwagens rijden via de Houtsestraat, Bernardstraat, Florastraat, Willibrodusstraat, Molenstraat, Trambaan, Zandstraat, Zijveld en de Van Heemstraweg terug richting Druten.

Druten/Horssen/Bergharen
Vanaf 14.15 uur trekt het konvooi door Druten-Zuid, via de Kerkstraat, Koningsweg, Overrijkskamp, Koekoek en Scharenburg. Rond 14.30 uur worden de vrachtwagens in Horssen verwacht, waar ze via de Molenweg, Bredestraat, Rijdt, Sportlaan en Roedensestraat naar Bergharen rijden (14.45 uur). Hier rijdt men over de Breekwagen, Dorpstraat en Molenweg.

Winssen/Ewijk/Beuningen
Vervolgens gaan de wagens weer op weg naar Beuningen, via de Betenlaan en Koningstraat in Winssen (14.55 uur), de Koningstraat in Ewijk (15.10 uur) en de Schoenaker, Goudwerf en IJzerwerf (15.15 uur). De tocht eindigt op de Platinawerf (15.25 uur).