Fleurig Huis & Tuin 2015.
Fleurig Huis & Tuin 2015. Foto: De Tuinen van Appeltern

Buitenbeurs Fleurig te gast in De Tuinen van Appeltern

APPELTERN – Na het succes van vorig jaar is Fleurig Huis & Tuin opnieuw te gast in De Tuinen van Appeltern. Van zondag 12 tot en met zondag 19 juni zijn er in het park allerlei activiteiten rondom buitenleven en tuinieren. Honderden exposanten laten bezoekers kennis maken met hun producten en diensten.

'Feitelijk is er in Nederland geen buitenbeurs met meer allure en zo'n groot aanbod als Fleurig', vertelt Ben van Ooijen van De Tuinen. 'Met name de combinatie van het meer dan 200 voorbeeldtuinen tellende park en de vele stands en activiteiten maakt de beleving zo sterk en bijzonder. Er is voor deze gelegenheid een speciale route door het tuinenpark uitgezet. Onderweg is van alles te doen, ook voor kinderen, en er zijn diverse gezellige terrassen en pleinen ingericht.'

Productaanbod
Qua productaanbod moeten bezoekers denken aan tuinmeubelen, buitenhaarden, verlichting, potterie, tuinontwerp en beplanting. Specialisten zijn aanwezig om uitleg te geven over onder meer houtbewerking, vijveronderhoud en de duurzame tuin.

In de Wilde Weelde Wereld zijn rondleidingen, imkers zorgen voor uitleg in de bijenstal en botanische tekenaars geven in het binnen buitenhuis uitleg over hun vakgebied. Verspreid over het park zijn er lezingen, workshops en demonstraties.

Speciaal voor de Fleurig bezoekers zijn er op meerdere locaties mogelijkheden om in gesprek te gaan met hoveniers en tuinontwerpers, voor een vrijblijvend advies over de inrichting van uw nieuwe tuin of buitenruimte.
Foodtrucks
Naast de uitgebreide Appeltern cateringpunten is er tevens een Slowlands cateringplein. Op het 450 m2 tellende plein zijn diverse foodtruckers te vinden, met een smakelijke combinatie van ambachtelijke patat, vega burgers, koffie en andere lekkernijen.
De muzikale omlijsting wordt vanuit een historische brandweerauto verzorgd door de Platenboer.
Tickets
Afgelopen week heeft de Maas&Waler 50 toegangskaarten voor het evenement verloot. Niet gewonnen maar toch interesse om Fleurig Huis&Tuin te bezoeken? Kaarten voor het tuinevenement kosten 14,50 euro aan de kassa (kinderen tot en met twaalf jaar gratis). Via www.appeltern.nl zijn online kaarten verkrijgbaar á 11 euro. Abonnementhouders van De Tuinen hebben gratis toegang.