Film IDA en optreden

Zondag 22 mei

Activiteit:Filmhuis
Locatie:        Theater de Molen,
        Beuningen
Tijd:        19.30 uur

De film IDA is een ontroerend en intiem drama van de veelbekroonde regisseur Pawel Pawlikowski. IDA toont het verhaal van Ann, die op het punt staat om haar gelofte af te leggen bij de kloosterschool waar ze ooit werd aangenomen als wees. Maar alles verandert als blijkt dat ze nog familie heeft, Wanda, de zus van haar moeder. Voordat ze haar geloftes kan afleggen, gaat ze samen met Wanda op zoektocht naar haar verleden.
Voorafgaand aan de film is er een optreden van Kaliana Rahel Asare, die Jiddische liederen brengt. Het programma begint om 19.30 uur, de film start om 20.30 uur. Kaarten voor de film kosten online 7,50 euro, aan de kassa 8,50. Meer info: theaterdemolen.nl/programma/ida.

Men's Voices

Zondag 22 mei

Activiteit:        Optreden
        en wijnproeverij
Locatie:         De Pub, Rossum
Tijd:         13.30 uur

De heren van Men's Voices treden op in de Pub. Bram Hoorn biedt, voorafgaand aan het optreden, samen met 'Verrassend Italiƫ', een wijnproeverij. Tussen 13.30 en 15.30 uur kunnen diverse wijnen uit het Italiaanse portfolio van Frank Akihary geproefd worden. Bij mooi weer treedt Men's Voices buiten op. De entree is gratis.

Spelen in
het museum

Woensdag 25 mei

Activiteit:Spellenmiddag
Locatie:        Museum Twee         stromenland,
        Beneden-Leeuwen
Tijd:        13.30 tot 16.30 uur

Touwslager Jan geeft in Streekhistorisch Museum Tweestromenland een demonstratie, en vervolgens kunnen kinderen hun eigen springtouw maken. Dick legt de regels van het balspel Tiktak uit, een spel dat vroeger, naar verluidt, enkel in het dorp Dreumel werd gespeeld. Tijdens de spellenmiddag kunnen kinderen ook tollen, hoepelen, spijkerpoepen en zich verkleden in Oud Hollandse kledij, om samen de klompendans te doen. Voor meer informatie www.museumtweestromenland.nl.

Vliegers maken

Woensdag 25 mei

Activiteit: Vliegers maken
Locatie:        Dijkmagazijn
        Beuningen
Tijd:         14.00 tot 15.30 uur

Kinderen gaan een vlieger maken van een oude plastic tas en mooie rechte takjes uit de wilgenboom. Breng zelf een klos vliegertouw mee om je vlieger op te laten op de dijk. Het Dijkmagazijn zorgt voor alle andere materialen. De activiteit is voor kinderen van acht tot dertien jaar. Deelname bedraagt 3,50 euro. Meer info en reserveren via www.hetdijkmagazijn.nl.