Verhalen Buitendijks

Donderdag 19 mei

Activiteit: Wandeling
Locatie:        Het Dijkmagazijn,
        Dijk 41, Beuningen
Tijd:        19.30 tot 21.00 uur.

Op mooie plekken wordt voorgelezen uit teksten over de steeds veranderende natuur en stromende rivieren. Stroming is het onderwerp van de verhalen. Deelnemers zullen verrast worden door de manier waarop schrijvers door 'stroming' geïnspireerd worden en hoe ze dit thema verwerken in hun verhalen. Wie wil mag zelf teksten meenemen om voor te lezen. De tocht is maximaal twee kilometer. Na afloop is er koffie/thee in Het Dijkmagazijn. De deelname bedraagt 4 euro, bibliotheekleden betalen 2,50 euro. Reserveren kan via www.hetdijkmagazijn.nl, zie ook www.facebook.com/Dijkmagazijn.

Wheels Leger voertuigen

Zondag 22 mei

Activiteit:        Bezichtiging
        legervoertuigen
Locatie:        Bez. centrum
        Heerewaarden
Tijd:        11.00 tot 16.00 uur

Jeeps en trucks van de militaire voertuigenclub 'Wheels' zijn te zien op het terrein van bezoekerscentrum De Grote Rivieren. De voertuigen zijn niet alleen uit de Tweede Wereldoorlog, maar ook uit de periode 1945 tot 1975. Er is ook de mogelijkheid om tegen een vergoeding van 1,50 euro een rondje mee te rijden door Heerewaarden. Naast het bezichtigen van de voertuigen zijn er bij het bezoekerscentrum ook kinderactiviteiten. De entree bedraagt 2 euro per persoon. Meer informatie: www.bcdegroterivieren.nl.

Tai Chi

Zondag 22 mei

Activiteit: Running en Tai Chi
Locatie:        Het Dijkmagazijn,
        Dijk 41, Beuningen
Tijd:        10.30 tot 12.00 uur

Kom voor een oppeppende running of rustgevende Tai Chi sessie naar het Dijkmagazijn. Met 'Natuurlijk lopen' loopt u onder begeleiding van gecertificeerd running therapeut Hans Swartjes. Irma Soetekouw begeleidt de Tai Chi met 'Chi' wandelen op het Waalstrand en tussen de wilgen. Deelname bedraagt 5 euro. Voor info en reservering voor Natuurlijk lopen: info@kcenc.nl. Voor info en reservering voor Tai Chi: info@irmasoetekouw.nl.

Herdenkingsmiddag

Zondag 22 mei

Activiteit:        Voordracht
Locatie:        Atelier de Kat,
        Beneden-Leeuwen
Tijd:        14.00 uur

Atelier de Kat herdenkt auteur Ton van Zeijst en componist Jef Penders, die vorig jaar zijn overleden. Eind jaren zeventig schreven zij 'De Brabant Suite', een compositie voor koren, en vocale en instrumentale solisten. Er is tevens een korte gedichtencyclus 'Zangen van het Wad' van Ton van Zeijst. De toegang is gratis.